Er du mamma til et barn som har det vanskelig?

Jan 26, 2024

"Det finnes ikke vanskelige barn, bare barn som har det vanskelig!"  - Den setningen er vanskelig å holde fast ved, når samfunnet er lagt opp til at alle skal passe i samme boks. For meg førte det til at jeg følte meg ensom og utenfor. For jeg passet heller ikke inn i den "mamma-boksen" som jeg følte jeg skulle passe inn i 🩷


✍️: Hilde Rottem 

📷: Canva (privat)


For meg har det vært ensomt å ha et barn som har det vanskelig. Min opplevelse var at jeg følte at vi var utenfor. Vi passet ikke inn i de rammene og normene som samfunnet og spesielt skolen har definert for oss. Jeg har vært med i flere facebookgrupper for å søke råd og finne trøst, men det er begrenset hva jeg vil dele og spørre om i disse gruppene. Men at vi er mange som kjenner på mye av det samme, er jeg ikke i tvil om. 

Min historie som mamma til et barn som hadde det vanskelig startet for drøye 10 år siden. Det har vært mange vonde dager, møter, telefonsamtaler og situasjoner på disse årene. 

Det har vært mye smerte, fortvilelse og følelse av håpløshet når skolehverdagen ble for vanskelig. Jeg har vært mye redd. Redd for at jeg ikke er god nok mamma, redd for å gjøre feil ting, redd for at ting ikke blir bedre.

Enkelte dager var det sorgen som var størst. Sorgen over at ting ikke var slik de skulle være. Sorgen over at mitt barn ikke var en del av klasseturen og skolebildet. 

Sint.. Jeg har vært mye sint. Sint på lærer, sint på saksbehandlere, sint på BUP og PPT. Sint på andre som ikke forstod, og mye sint på meg selv. Fordi jeg ikke klarte å være den superhelten barnet mitt hadde behov for. 

Det er skikkelig krevende å stå i! Og hvis du kjenner deg igjen, så vit at jeg sender deg litt omsorg akkurat nå 🩷

Hverdagen min har endret seg til noe veldig mye bedre ✨Ikke bare for meg, men også for mitt barn. Jeg tror ikke det er tilfeldig ✨

Magien skjedde da jeg begynte å lytte mer til alle de følelsene som herjet rundt i meg. Da jeg begynte å innse at jeg også hadde lov til å være en mamma som hadde det vanskelig. Gjennom EQ-terapi fikk jeg bearbeidet mye av historien som lå bak alt sinnet, den store sorgen og ikke minst all den frykten som styrte meg i hverdagen. Jeg ga meg selv bedre forutsetninger for å takle det vanskelige. Og vet du hva..? Det ga også mitt barn bedre forutsetninger 😍

Nå vil jeg være en støtte for andre mødre i samme situasjon 🩷

Og det vil jeg være gjennom en masterklasse som jeg har valgt å kalle “Et øyeblikk av omsorg”

Dette er en litt annerledes masterklasse. Annerledes fordi det går mer i dybden på følelsene rundt det kjæreste vi har, nemlig barna våre.

Ved å forstå dine egne følelser, bli kjent med din indre kritiker og styrke din egen selvfølelse, vil du kjenne på en større indre ro og få mer overskudd. Du vil stå stødig i deg selv i den krevende hverdagen du er i. Det påvirker også ditt barn🩷 Jeg vet hva jeg snakker om, for jeg har vært der.

"Et øyeblikk av omsorg" skulle jeg ønske eksisterte for 10 år siden. Historien ville kanskje vært den samme, men jeg ville ikke kjent på så stor ensomhet og utenforskap. Skammen min ville ikke fått vokst seg så stor som den ble og jeg hadde vært skånet for mye av den (ubegrunnede) dårlige samvittigheten.

Er dette noe som treffer deg og som du kjenner at du vil være en del av? 

Registrer deg i dag og få mer informasjon når masterklassen lanseres. Det vil bli en begrensing på antall deltagere og registrerte navn på listen blir prioritert. Det er uforpliktende å registrere deg nå.

Registrer deg uforpliktende her!

Ta vare på deg selv i hverdagen 😘

Hjerteklem fra Hilde

 

Få melding om nytt innlegg

Ja, jeg vil bli varslet i innboksen med nytt innlegg, tilbud og tips.